Niets is mooier dan thuiskomen in jezelf, gaan zijn wie je werkelijk bent en te gaan doen waarvoor je hier op aarde bent gekomen.
Om te ontwaken moet je eerst beseffen dat authenticiteit de weg is naar verlichting. En authenticiteit is niets anders dan echt jezelf zijn, alles loslaten wat je weet en jezelf opnieuw leren kennen. Je huis is een hele belangrijke factor hierin. Als je huis past bij wie je werkelijk bent, gaat de levensenergie veel meer stromen en ontstaat er werkelijke liefde in je hart.
In dit blog neem ik je mee in een stukje Feng Shui en wat je kunt doen om de energie beter in je huis te laten stromen.
Je huis als afspiegeling van jezelf
Binnen de Feng Shui wordt de levensenergie chi genoemd. Chi is de bepalende factor voor jezelf, maar ook voor je huis. Je huis heeft voor 33% invloed op je hele zijn en dat is echt heel veel. De binnenkant van je huis is belangrijk maar de chi begint bij de buitenkant. Deze is heel belangrijk om de chi binnen te laten komen. Ik heb wat vragen voor jou die je kunnen helpen om de chi in je huis te laten stromen zodat je huis een afspiegeling kan worden van je authentieke zelf.
We beginnen met de voorkant van je huis en ik wil je uitnodigen om de buitenkant/voorkant van je huis eens te bekijken.
Opdracht/vragen:
De voorkant van je huis;
 • Als je van een afstand naar je huis kijkt, hoe voelt het dan?
 • Voelt het blij, zwaar, licht, energiek, warm, donker, gezellig, fris??
 • Staan er frisse planten of uitgedroogde??
 • Zien de tegels er schoon uit of staat er onkruid?
 • Ziet het er uitnodigend uit?
Wat zou je aan de buitenkant kunnen veranderen zodat het nog fijner voelt?
De energiestroom naar de voordeur;
De energiestroom naar de voordeur is bepalend hoeveel levensenergie er naar binnen kan stromen. Binnen de Feng shui één van de belangrijkste punten.
Hoe is de energie stroom naar je voordeur toe?
Kan de energie vrij naar binnen stromen???
Staan er dingen die het belemmeren?
Wat kun je veranderen?
De hal;
De hal is de eerste plek waar de chi binnenkomt. Heel belangrijk dus dat de energie uitnodigend is en vrij kan stromen.
Rommel, stapels schoenen, rondslingerende post enz stagneert de energie. Een fijne opgeruimde sfeer die meteen een fris en warm gevoel geeft, bevordert de chi.
 • Staat er rommel in je hal??
 • Als je als buitenstaander je huis binnen zou komen voelt het dan uitnodigend?
 • Hoe voelt de hal voor jou als je binnenkomt?
Is er iets wat je kunt veranderen?
De woonkamer;
De woonkamer is de plek waar je het meeste doorbrengt en dus heel belangrijk voor jou. De energie moet vrij kunnen stromen en de woonkamer moet een afspiegeling zijn van wie je bent. De kleuren, de sfeer, de meubelen…
Vaak houden we vast aan dingen omdat we het zonde vinden om weg te doen of omdat we het cadeau hebben gekregen. Maar als je werkelijk van jezelf houdt geef je jezelf toestemming om dit te mogen veranderen. Iets wat je twee jaar geleden prachtig vond, voelt nu misschien zwaar. Energie verandert constant en dus mag je huis ook mee veranderen. Je zult zien als je hierin meegaat je je veel vrijer zult voelen en het jouw levensenergie bevordert. Daarnaast zul je ervaren, dat als je jezelf toestemming geeft om te mogen veranderen, je ook meer acceptatie krijgt in andere gebieden van je leven. Je hoeft niet vast te houden aan wat niet werkelijk bij je past.
 • Kan de levensenergie vrij stromen als je de chi voorstelt als een wind die door je kamer gaat?
 • Is je woonkamer een afspiegeling van wie je werkelijk bent?
 • Staan er dingen in je woonkamer die je het liefste weg wilt doen?
 • Zijn er dingen in je woonkamer die je mag vrij laten?
 • Als je je woonkamer binnenkomt gaat je hart dan open?
 • Past je woonkamer bij jouw kernwaardes?? Bv sereen, warm, gezellig, vrijheid, liefde, zuiver, puur, eerlijk, enthousiast, creatief, rust, enz
Vaak kunnen kleine dingen al het verschil maken en energie vrijmaken. De vaas met scheur wegdoen, het cadeau wat je hebt gekregen maar niet bij je past weggeven, een nieuwe kleur toevoegen, geuren, kristallen, op meerdere plekken verse bloemen zetten, kaarsen branden, ruimte maken, planten, rommel opruimen, schilderen enz
Als je met meerdere mensen woont is het belangrijk dat je huis een afspiegeling is van jullie gezamelijke energie en de sfeer/kernwoorden die jullie samen belangrijk vinden.
Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om van je huis een echt thuis te maken. Een thuis waarin je je vrij voelt en waar de liefde kan stromen. Voel wat goed voelt voor jou. Voel wat je blij zou maken en opgelucht. Voel waar je hart van opengaat en jouw levensenergie van gaat stromen. Zo kom je THUIS in je huis en de liefde voor jezelf. Zo creëer je heaven on earth.
Liefs Andrea

Schrijf je hieronder in voor de rose letter om een seintje te krijgen waneer de webshop weer open gaat.

Je bent ingeschreven! Check je mail!